last minute
 
 Prijava  
Kazalo
 

Klicni center Last-minute.si & Zadnji-trenutek.com: tel: (02) 229 85 40, e-pošta: info@zadnji-trenutek.com, faks: (02) 229 85 42.

 
 
>> Napredno Iskanje
 
Ultra Last Minute | Top 9 zares poceni ponudb za vaše počitnice
Last Minute Klub - Brezplačno pošiljanje last minute ponudb za vaše počitnice po e-pošti
 

Destinacija

Sal (Kapverdski otoki)

Regija

Afrika

Opis

LAST MINUTE SAL (KAPVERDSKI OTOKI) - najugodnejše last minute, first minute in kataloške ponudbe za počitnice na Kapverdih.
LAST MINUTE LETALSKE VOZOVNICE SAL - najugodnejše last minute, first minute in kataloške ponudbe za polete na Sal (predvsem čarterski poleti).

Država: Republika Zelenortski otoki
Glavno mesto: Praia
Površina: 4.030 km2
Uradni jezik: Portugalski

GEOGRAFSKE IN KLIMATSKE ZNAČILNOST
Otoki zelenortskega arhipelaga so precej vetrovni, hriboviti, rahlo zaspani in pokrajina je precej podobna Lunini. Ležijo v Atlantiku 450 km zahodno od Senegala. So vulkanskega nastanka in pomembna postojanka, kjer se križajo morske poti treh kontinentov. Zaradi severovzhodnih vetrov kateri dobivajo na moči do julija, je tukaj precej blaga klima za razliko od nekaterih držav s podobno geografsko lego. Deževno obdobje traja v mesecih avgust, september in oktober. Seveda je količina padavin različna in nepredvidljiva od otoka do otoka. Povprečna letna temperatura je okoli 25 stopinj Celzija. Temperature morja februarja in marca se gibljejo okoli 21 stopinj Celzija, septembra in oktobra pa se gibljejo okoli 25 stopinj Celzija. Zelenortski otoki so bili portugalska kolonija in od tukaj so razvažali sužnje po celem svetu.

DRUGE POMEMBNE INFORMACIJE
Vstop v državo: Državljani republike Slovenije potrebujejo vizo.
Jezik: Uradni jezik je portugalski, govorijo pa svoj creolski dialekt.
Lokalni čas: Srednjeevropski čas – 1 ura
Mobilna telefonija: Predhodno se pozanimajte o delovanju mobilnih telefonov pri svojem operaterju. Imate pa dobre internetne povezave in ISDN.
Zdravstvo: Kljub temu da se nahajajo blizu Afrike, predhodna cepljenja niso potrebna. Imajo dobro razvit zdravstveni sistem in zdravniško pomoč vam nudijo na vseh naseljenih otokih.
Uradna valuta: Escudo caboverdiano
Električna napetost: 220 V
Varnost: Zelenortski otoki veljajo za varno destinacijo.
Prevoz: Najlažja možnost je priti sem z letalom. Redna letalska povezava je iz Lizbone, na voljo pa je tudi nekaj čarterski letov iz drugih evropskih držav. Poleti znotraj otokov so precej pogosti, vendar tudi precej dragi. Po otokih lahko potujete z avtobusom ali tovornjakom. Taxiji so precej dragi in malo jih je.
Kulinarika: Veliko uporabljajo svinjine, rib in morskih sadežev.
Šport: Sem prihajajo predvsem surferji in potapljači.
Zanimivosti:
- Otok Brava je najmanjši naseljen otok in oddaljen od Foga tri ure plovbe s trajektom. Ker je hribovit je idealen za pohodnike. Plaže se nahajajo na zahodni strani otoka.
- Otok Sao Tiago je glavni otok in tukaj je tudi glavno mesto Praia.
- Mesto Cidade Velha, nekoč Ribeira Grande je bilo prvo zgrajeno mesto v Afriki. Zgradili so ga Portugalci in sedaj spada pod okrilje UNESCA. Najbolj so ohranjene ruševine stare katedrale iz leta 1693.
- Otok Fogo in njegova glavna atrakcija gora Mt Fogo 2839 m. Je še vedno delujoči vulkan, ki je izbruhnil zadnjič leta 1995.
- Mesto Sao Vicente je najbolj živahno in lepo mesto Zelenortskih otokov. Stare kolonialne dvonadstropne hiše dodatno krasijo mesto.

Šifra destinacije

SID

Nazadnje posodobljeno:

24.3.2017 05:31

Zapis ustvarjen:

27.7.2004 10:17

 
 
 
 
  Klicni center Last-minute.si & Zadnji-trenutek.com: tel: (02) 229 85 40, e-pošta: info@zadnji-trenutek.com,faks: (02) 229 85 42
 
 

© Last-minute.si & Zadnji-trenutek.com